1. Húsvéti sós kalács
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 natúr joghurt (125 g)
- 5 dkg vaj
- 2 tojássárga
- 1 tk cukor
- 2 tk só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Leopárd kalács
Hozzávalók:
Fehér tészta:
- 15 dkg tönkölyliszt (világos)
- 15 dkg rétesliszt
- 7,5 dkg kenyérliszt
- 1 tk só
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg keményítő
- 5 dkg vaj
- 1 citrom héja (reszelve)
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 9 dkg cukor
- 5 g szárított élesztő
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Aszalt gyümölcsös kalács
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 2 cs szárított élesztő
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vörös áfonya
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 1 dl rum
- 10 porcukor
- 1 mk őrölt fahéj
- csipet szerecsendió
- csipet só
- 1 tojás + 1 kisebb a lekenéshez
- 8 dkg vaj
- 2 dl tej
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Hokkaido kalács
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 3 ek cukor
- 3 dkg élesztő
- 2 ek burgonyapehely (elhagyható)
- 1 tojás a lekenéshez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Mazsolás narancsos kalács
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 2 dkg élesztő
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg rétesliszt
- 1 mk só
- 1 narancs héja
- 2 dl narancslé
- 2 tojás
- 6 dkg olvasztott margarin
- 10 dkg mazsola