1. Tejszínes-mustáros csirkemell
Hozzávalók:
- 300 g csirkemell szeletek
- 1 közepes vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1-2 dl tejszín
- 1-2 ek mustár
- só
- bors
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Krémes csirkés tortellini leves
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé csontozva
- 25 dkg torlellini tészta (nálunk sajtos, sonkás töltelékes)
- 1 kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 répa
- 1 chili paprika
- 1 l csirke alaplé (akár kockából is)
- 1,5 l víz
- 0,5 l főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk kakukkfű
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Zöldborsós pirított csirkemáj
Hozzávalók:
- 1/2 kg. csirkemáj
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz zöldborsókonzerv, vagy fagyasztott zöldborsó
- őrölt bors
- só
- kevés étolaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Tejfölös virslis tészta
Hozzávalók:
- 3 db baromfivirsli
- 150 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 bőven púpozott ek tejföl
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 dl víz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1-2 ek olívaolaj
- 300 g makaróni tészta
- 1,5 dl víz
- 1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Mediterrán csirkeragu kagylótésztával
Hozzávalók:
- 3 db csirkecomb
- 3 ek olívaolaj
- 2 db lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk kakukkfű
- 1 ek petrezselyemzöld
- 5 dl sűrített paradicsom
- 50 dkg kagylótészta (Conchiglie rigate)
- 5 dkg reszelt sajt (parmezán)
- só