Leves: Kalocsai gombaleves gazdagon recept
Hozzávalók:
- 2 liter húsleves
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg csiperkegomba
- 30 dkg zöldség (zeller, sárgarépa, petrezselyem vegyesen)
- 3 evőkanál olaj
- só
- őrölt fehér bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 dl főzőtejszín
- 1 mokkáskanál Erős Pista vagy csípős Piros Arany
- 4-8 főtt fürjtojás
- 35 dkg marhahús
Szárnyas gombóchoz:
- 30 dkg csirke vagy pulykamellfilé
- 1 zsemle
- tej a zsemle áztatásához
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fehér bors
- fél csokor petrezselyemzöld
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A : Mustáros tarja sült zöldségekkel recept
Hozzávalók:
- 6 szelet tarja
- mustár, só, bors ízlés szerint
Köret:
- kb 1 kg burgonya
- 3 szál sárgarépa
- 25 dkg gomba
- 4 nagyobb fej vöröshagyma
- olaj, só, bors és egész kömény ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: A legfinomabb túrós csusza recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Raffaello tiramisu recept
Hozzávalók:
- 63 db babapiskóta
- kb 2-3 dl tej
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 40 dkg tejszín
- 6 dkg porcukor
- 4 tk kókuszaroma
- 2 ek kókuszreszelék
Díszítéshez:
- raffaello golyók
- kókuszchips
- tejszínhab
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Napi tipp
Ha sietnénk, de mégis szeretnénk egy komplett menüt az asztalra varázsolni, érdemes a sorrendet okosan megválasztani. Először a zöldségeket és a tarját készítsük elő, tegyük a sütőbe, és amíg sül, főzzük meg a levest. Közben a tésztát is kifőzhetjük, így egyszerre több fogással is haladunk. A Raffaello tiramisuhoz pedig elég néhány perc összeállítás, utána már csak hűlnie kell – akár előző este is elkészíthetjük, hogy másnapra tökéletesen összeérjenek az ízek.