Zakuszka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg vöröshagyma
- 1 l étolaj
- 3 nagy paradicsom
- 3 kg kápia paprika
- 5 kg padlizsán
Fűszerek ízlés szerint:
- só
- bors
- fokhagyma
- oregano
- őrölt babér
- Na-benzoat
Elkészítése:
A vöröshagymát apró lyukú húsdarálón ledaráljuk és étolajon megpároljuk. A padlizsánokat sütőben vagy nyílt lángon megsütjük és megtisztítjuk,majd a párolt hagymához adjuk. A paradicsomot és a kápia paprikát is ledarálva hozzáöntjük és az egyveleget lekvár sűrűségűre főzzük a fűszerekkel együtt.
A még forró zakuszkát Na-benzoáttal tartósítjuk és befőttes üvegekbe töltjük.
Tipp:
Ha nyílt lángon sütjük meg a padlizsánokat, plusz ízt kölcsönöz az ételnek. Füstös íze lesz tőle.
A padlizsán magjait nyugodtan belefőzhetjük, nem kell eltávolítani. Húsok mellé vagy pirítósra kenve is isteni finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »