Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zakuszka recept

Zakuszka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg vöröshagyma
    • 1 l étolaj
    • 3 nagy paradicsom
    • 3 kg kápia paprika
    • 5 kg padlizsán

    Fűszerek ízlés szerint:

    • bors
    • fokhagyma
    • oregano
    • őrölt babér
    • Na-benzoat

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apró lyukú húsdarálón ledaráljuk és étolajon megpároljuk. A padlizsánokat sütőben vagy nyílt lángon megsütjük és megtisztítjuk,majd a párolt hagymához adjuk. A paradicsomot és a kápia paprikát is ledarálva hozzáöntjük és az egyveleget lekvár sűrűségűre főzzük a fűszerekkel együtt.

    A még forró zakuszkát Na-benzoáttal tartósítjuk és befőttes üvegekbe töltjük.

    Tipp:

    Ha nyílt lángon sütjük meg a padlizsánokat, plusz ízt kölcsönöz az ételnek. Füstös íze lesz tőle.
    A padlizsán magjait nyugodtan belefőzhetjük, nem kell eltávolítani. Húsok mellé vagy pirítósra kenve is isteni finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá