Zakuszka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg vöröshagyma
- 1 l étolaj
- 3 nagy paradicsom
- 3 kg kápia paprika
- 5 kg padlizsán
Fűszerek ízlés szerint:
- só
- bors
- fokhagyma
- oregano
- őrölt babér
- Na-benzoat
Elkészítése:
A vöröshagymát apró lyukú húsdarálón ledaráljuk és étolajon megpároljuk. A padlizsánokat sütőben vagy nyílt lángon megsütjük és megtisztítjuk,majd a párolt hagymához adjuk. A paradicsomot és a kápia paprikát is ledarálva hozzáöntjük és az egyveleget lekvár sűrűségűre főzzük a fűszerekkel együtt.
A még forró zakuszkát Na-benzoáttal tartósítjuk és befőttes üvegekbe töltjük.
Tipp:
Ha nyílt lángon sütjük meg a padlizsánokat, plusz ízt kölcsönöz az ételnek. Füstös íze lesz tőle.
A padlizsán magjait nyugodtan belefőzhetjük, nem kell eltávolítani. Húsok mellé vagy pirítósra kenve is isteni finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

