Zakuszka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 l étolaj
  • 3 nagy paradicsom
  • 3 kg kápia paprika
  • 5 kg padlizsán

Fűszerek ízlés szerint:

  • bors
  • fokhagyma
  • oregano
  • őrölt babér
  • Na-benzoat

Elkészítése:

A vöröshagymát apró lyukú húsdarálón ledaráljuk és étolajon megpároljuk. A padlizsánokat sütőben vagy nyílt lángon megsütjük és megtisztítjuk,majd a párolt hagymához adjuk. A paradicsomot és a kápia paprikát is ledarálva hozzáöntjük és az egyveleget lekvár sűrűségűre főzzük a fűszerekkel együtt.

A még forró zakuszkát Na-benzoáttal tartósítjuk és befőttes üvegekbe töltjük.

Tipp:

Ha nyílt lángon sütjük meg a padlizsánokat, plusz ízt kölcsönöz az ételnek. Füstös íze lesz tőle.
A padlizsán magjait nyugodtan belefőzhetjük, nem kell eltávolítani. Húsok mellé vagy pirítósra kenve is isteni finom.