Vödrös vegyes savanyúság recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 10 literes vödörhöz:
- 4 liter víz
- fél liter 20%-os ecet
- 12 dkg só
- 68 dkg cukor
- 4-5 babérlevél
- 1/4 csomag mustármag
- 1/4 csomag egész bors
- 2 dkg borkénpor
- 1 kávéskanál nátrium benzonát
- 3-4 meggyfa levél
- 1-2 kisebb diófa levél
- paprika – ketté vágva és kimagozva több fér bele
- zöld paradicsom
- karfiol
- erős paprika
- apró hagyma
- még lehet bele tenni ízlés szerint bármilyen zöldségfélét.
Elkészítése:
A cukrot és a sót kicsi langyos vízben feloldjuk, majd a többi vizet és minden egyéb hozzávalót hidegen bele teszünk a vödörbe. Jól összekeverjük és beletesszük a savanyítani valókat.
Nehezéknek én egy lapos tányért szoktam rátenni és légmentesen lezárom a vödör tetejével.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.