Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vödrös vegyes savanyúság recept

Vödrös vegyes savanyúság
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 10 literes vödörhöz:

    • 4 liter víz
    • fél liter 20%-os ecet
    • 12 dkg só
    • 68 dkg cukor
    • 4-5 babérlevél
    • 1/4 csomag mustármag
    • 1/4 csomag egész bors
    • 2 dkg borkénpor
    • 1 kávéskanál nátrium benzonát
    • 3-4 meggyfa levél
    • 1-2 kisebb diófa levél
    • paprika – ketté vágva és kimagozva több fér bele
    • zöld paradicsom
    • karfiol
    • erős paprika
    • apró hagyma
    • még lehet bele tenni ízlés szerint bármilyen zöldségfélét.

     

    Elkészítése:

    A cukrot és a sót kicsi langyos vízben feloldjuk, majd a többi vizet és minden egyéb hozzávalót hidegen bele teszünk a vödörbe. Jól összekeverjük és beletesszük a savanyítani valókat.

    Nehezéknek én egy lapos tányért szoktam rátenni és légmentesen lezárom a vödör tetejével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá