Vödrös vegyes savanyúság recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 10 literes vödörhöz:
- 4 liter víz
- fél liter 20%-os ecet
- 12 dkg só
- 68 dkg cukor
- 4-5 babérlevél
- 1/4 csomag mustármag
- 1/4 csomag egész bors
- 2 dkg borkénpor
- 1 kávéskanál nátrium benzonát
- 3-4 meggyfa levél
- 1-2 kisebb diófa levél
- paprika – ketté vágva és kimagozva több fér bele
- zöld paradicsom
- karfiol
- erős paprika
- apró hagyma
- még lehet bele tenni ízlés szerint bármilyen zöldségfélét.
Elkészítése:
A cukrot és a sót kicsi langyos vízben feloldjuk, majd a többi vizet és minden egyéb hozzávalót hidegen bele teszünk a vödörbe. Jól összekeverjük és beletesszük a savanyítani valókat.
Nehezéknek én egy lapos tányért szoktam rátenni és légmentesen lezárom a vödör tetejével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

