Vödrös vegyes savanyúság recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 10 literes vödörhöz:
- 4 liter víz
- fél liter 20%-os ecet
- 12 dkg só
- 68 dkg cukor
- 4-5 babérlevél
- 1/4 csomag mustármag
- 1/4 csomag egész bors
- 2 dkg borkénpor
- 1 kávéskanál nátrium benzonát
- 3-4 meggyfa levél
- 1-2 kisebb diófa levél
- paprika – ketté vágva és kimagozva több fér bele
- zöld paradicsom
- karfiol
- erős paprika
- apró hagyma
- még lehet bele tenni ízlés szerint bármilyen zöldségfélét.
Elkészítése:
A cukrot és a sót kicsi langyos vízben feloldjuk, majd a többi vizet és minden egyéb hozzávalót hidegen bele teszünk a vödörbe. Jól összekeverjük és beletesszük a savanyítani valókat.
Nehezéknek én egy lapos tányért szoktam rátenni és légmentesen lezárom a vödör tetejével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »