Vödrös vegyes savanyúság

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 10 literes vödörhöz:

  • 4 liter víz
  • fél liter 20%-os ecet
  • 12 dkg só
  • 68 dkg cukor
  • 4-5 babérlevél
  • 1/4 csomag mustármag
  • 1/4 csomag egész bors
  • 2 dkg borkénpor
  • 1 kávéskanál nátrium benzonát
  • 3-4 meggyfa levél
  • 1-2 kisebb diófa levél
  • paprika – ketté vágva és kimagozva több fér bele
  • zöld paradicsom
  • karfiol
  • erős paprika
  • apró hagyma
  • még lehet bele tenni ízlés szerint bármilyen zöldségfélét.

 

Elkészítése:

A cukrot és a sót kicsi langyos vízben feloldjuk, majd a többi vizet és minden egyéb hozzávalót hidegen bele teszünk a vödörbe. Jól összekeverjük és beletesszük a savanyítani valókat.

Nehezéknek én egy lapos tányért szoktam rátenni és légmentesen lezárom a vödör tetejével.