Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvabőr recept

Szilvabőr
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
420 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 2 nagyméretű tepsihez:

    • 80 dkg szilva (magozás utáni tiszta súly)
    • fél pohár méz vagy barna cukor
    • 1 tk fahéj

    Elkészítése:

    A megmosott, kimagozott szilvát lábosba tettem, rászórtam fél pohárnyi barna nádcukrot, 1 teáskanálnyi fahéjat,  mindent összekevertem és alágyújtottam. Forrás után takarékra vettem a lángot, és fél óra alatt “szottyosra” főztem a szilvát. Majd botmixerrel pürésítettem, és ezt a pürét kétfelé osztva sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsikben kiterítettem.

    Ezután 60 fokosra előmelegített sütőbe tettem egymás alá mindkét tepsit, és 6 órán keresztül szárítottam.

    A sütő ajtaját egy fakanál nyelével kitámasztottam, hogy a gőz könnyebben tudjon távozni.

    Akkor jó, ha bőrszerűen szikkadtnak tűnik .Amikor jónak gondoltam lezártam a sütőt és benne hagytam kihűlni az elkészült rágcsálnivalókat.
    Miután kihűltek, óvatosan eltávolítottam sütőpapírt, ollóval csíkokra vágtam és lazán összekötöttem.

    Tipp:

    Gumicukorhoz hasonlatos csemege, gyümölcstekercs. Érdemes sütőpapírba csavarva tárolni, hogy ne ragadjon össze.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá