Gyors csalamádé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g káposzta
- 100 g sárgarépa
- 100 g lila hagyma
- 200 g kígyóuborka
- 100 g paprika
- 100 ml ecet
- 100 g cukor vagy xilit
- 20 g tartósító keverék uborkára (kémiai adalék nélküli)
Elkészítése:
A friss zöldségeket legyaluljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ecetet és az átszitált tartósító keveréket. Alaposan összekeverjük és többször meggyúrjuk, hogy minél több levet eresszen. Azonnal fogyasztható vagy hűtőben tárolható.
Tipp:
10 kg vegyes zöldséghez 1 l ecet, 1 kg cukor és 200 g tartósító keverék kell. A vegyes zöldség összetétele bármilyen lehet ízlésünk és alapanyagaink szerint. Ha minden zöldséget legyalultunk és lereszeltünk, mérjük le a súlyát és az szerint adjunk hozzá ecetet, cukrot (xilitet) és átszitált tartósító keveréket.
Ha tehát 3,6 kg vegyes zöldségünk van, 360 g cukrot, 360 ml ecetet és 72 g tartósító keveréket használunk fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »