Gyors csalamádé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g káposzta
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g lila hagyma
  • 200 g kígyóuborka
  • 100 g paprika
  • 100 ml ecet
  • 100 g cukor vagy xilit
  • 20 g tartósító keverék uborkára (kémiai adalék nélküli)

Elkészítése:

A friss zöldségeket legyaluljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ecetet és az átszitált tartósító keveréket. Alaposan összekeverjük és többször meggyúrjuk, hogy minél több levet eresszen. Azonnal fogyasztható vagy hűtőben tárolható.

Tipp:

10 kg vegyes zöldséghez 1 l ecet, 1 kg cukor és 200 g tartósító keverék kell. A vegyes zöldség összetétele bármilyen lehet ízlésünk és alapanyagaink szerint. Ha minden zöldséget legyalultunk és lereszeltünk, mérjük le a súlyát és az szerint adjunk hozzá ecetet, cukrot (xilitet) és átszitált tartósító keveréket.

Ha tehát 3,6 kg vegyes zöldségünk van, 360 g cukrot, 360 ml ecetet és 72 g tartósító keveréket használunk fel.