Sárgabarack lekvár és szörp xilittel recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 6 kg sárgabarack
- 1/2 kg xilit
- zselésítő
Elkészítése:
A barackokat jól megmosom, kimagozom, majd egy edényben a xilittel kis lángon puhára főzöm.
Amikor félkész kiveszek belőle 1 liternyit, ebből lesz a szörp.
A lekvárt tovább főzöm a zselésítővel és üvegekbe töltöm.
A kiszedett barackot leturmixolom és 1/2 liter vízzel tovább főzöm, amíg el nem forrja a habját. A végén kis citromsavval elkeverem és mehet az üvegbe, egy-két napig száraz dunsztban tartom.
Forrás: https://iz-leloma.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.