Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns paradicsomlekvár recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg paradicsom
    • 1 megtisztított chilipaprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek citromlé, egy citrom reszelt héja, 50 dkg cukor

    Elkészítése:

    A megtisztított paradicsomokat tegyük forrásban lévő vízbe és fél percig forraljuk, majd ha kivettük, hideg vízzel öblítsük le és hámozzuk meg, majd aprítsuk fel. Szeleteljük fel a chilit és a fokhagymát, majd némi sóval, a citromlével és a reszelt citromhéjjal és a cukorral együtt öntsük a paradicsomra. és hagyjuk 1,5 órát állni, amíg levet ereszt, majd főzzük sűrűre. A kifőzött lekvárt öntsük befőttes üvegekbe és jól zárjuk le és tegyük száraz dunsztba(pokrócba, paplanba hagyjuk kihűlni, ami akár 1-2 nap is lehet).

    Megjegyzés:Egy igazán könnyen elkészíthető, egyszerű és olcsó “lekvár”, amit télen is használhatunk a sült húsok mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá