Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párolt, pirított alma recept

Párolt, pirított alma
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 tk ghí
    • 2 bögre kockákra vágott alma
    • 2 ek víz
    • 0,5 tk fahéj
    • 3 szegfűszeg
    • 1 tk reszelt gyömbér
    • kis marék mazsola
    • 20 szem héjától megtisztított mandula

    Elkészítése:

    Melegítsük fel a ghít egy edényben, majd szórjuk bele a szegfűszeget és a gyömbért. Forgassuk át egy picit, majd tegyük hozzá az almát. Süssük kb. 2 percig, majd adjuk hozzá a vizet, a fahéjat, a mazsolát és a mandulát és pároljuk néhány percig.

    Ha nagyon elpárolgott a nedvesség, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Figyeljünk rá, hogy a gyümölcs puha legyen, de ne főzzük szét.

    Én nem szoktam pluszba édesíteni, de ha szükségesnek érezzük, tálalás előtt datolyasziruppal édesíthetjük még.

    Tipp:

    Ideális reggeli, vagy desszert.

    Más gyümölccsel is elkészíthető. A leginkább ideális gyümölcsök az alma, körte, sárgabarack, őszibarack, nektarin, banán és a bogyós gyümölcsök, datolya, füge. Mivel 15 éve bio ételeket fogyasztok mindig leírom, hogy vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj, a gyümölcsöknél kiemelten figyelj rá, hogy ne vegyszeres, szennyezett gyümölcsöt fogyassz.

    A párolt gyümölcsöket kedvedre tudod fűszerezni. Ideális fűszerek a fahéj, gyömbér, szegfűszeg, kardamom, ánizs, szerecsendió. Tehetsz hozzá aszalt gyümölcsöket és magféléket is. Kísérletezz a pirított, párolt gyümölcsök készítésével bátran. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá