Mustár uborka – Senfgurken recept

Hozzávalók:
- 5 kg vastagabb és nagyobb szemű uborka
- 187,5 dkg cukor
- 1 maréknyi só
- 0,5 l 10 %-os ecet
- 250 g hagyma
- kapor
- mustármag
- borsikafű
- torma
Elkészítése:
A uborkák végeit levágjuk, meghámozzuk. Miután félbevágtuk őket a magházát kanállal kikaparjuk. Ezután egy nagyon tálba, legjobb cserépedényben, de egy sima mélyebb tál is megteszi, beletesszük az uborkákat, majd a többi hozzávalót is. (ecet, hagyma karikázva, só, cukor és a fűszerek). Jól összekeverjük és tiszta terítővel letakarjuk. 3 napon keresztül kell érlelni, de naponta többször vessünk rá egy pillantást és keverjük át.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »