Mustár uborka – Senfgurken

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 kg vastagabb és nagyobb szemű uborka
  • 187,5 dkg cukor
  • 1 maréknyi só
  • 0,5 l 10 %-os ecet
  • 250 g hagyma
  • kapor
  • mustármag
  • borsikafű
  • torma

Elkészítése:

A uborkák végeit levágjuk, meghámozzuk. Miután félbevágtuk őket a magházát kanállal kikaparjuk. Ezután egy nagyon tálba, legjobb cserépedényben, de egy sima mélyebb tál is megteszi, beletesszük az uborkákat, majd a többi hozzávalót is. (ecet, hagyma karikázva, só, cukor és a fűszerek). Jól összekeverjük és tiszta terítővel letakarjuk. 3 napon keresztül kell érlelni, de naponta többször vessünk rá egy pillantást és keverjük át.