Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodza-alma dzsem recept

Bodza-alma dzsem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg fekete bodzabogyó
    • 0,5 kg alma
    • 1 teáskanál citromsav
    • 30 dkg cukor
    • fél liter víz
    • 0,5 kávéskanál nátrium-benzoát

    Elkészítése:
    A bodzabogyókat leszedegetni a fürtről és vízbe tenni.Ha megvan a kellő mennyiség,akkor feltesszük egy fazékba kb 1,5 dl vízzel. Ha felfőtt hozzáadjuk az apróra vágott almát. Ráöntjük a maradék vizet is és így főzzük szét.(Én összeturmixolom,mert úgy jobb,de ízlés kérdése) Ha megfőtt beletesszük a cukrot,a citromsavat és a nátrium benzoátot. 10 percig főzzük kis lángon, majd forrón üvegekbe töltjük és hideg dunsztba tesszük.

    Sztori: Most először csináltam de isteni finom!!!Sajnos ez a mennyiség csak 4 üvegre lett elég,de pótolnom kell,mert gyorsan fogy így frissen is :) Ja és egy jó tanács,zománcoz fazékba főzzétek,mert mindent befog :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá