Körtelekvár recept

Hozzávalók:
- 4 kg körte
- 2 kg cukor
- 3 zacskó 3:1 zselé
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1/2 liter édes muskotályos bor
- szalicil
Elkészítése:
A körtét meghámozzuk és négybe vágva kimagozzuk.
A negyedeket vékony szeletekre vágjuk egy nagy lábosba aprítva. Rákerül 1 kg cukor, a fűszerek, a citrom leve és reszelt héja valamint a bor. Egy napig hagyjuk állni.
Utána addig főzzük, amíg a körtedarabok kicsit üvegesek nem lesznek és már nincs habja.
Rárakjuk a másik kg cukrot is. Hagyjuk egy napot megint állni. Másnap felforralva hozzáadjuk a 3 zacskó zselésítőt, jól elkeverjük, majd addig melegítjük, amíg gyöngyözve el nem kezd forrni.
Csírátlanított befőttes üvegbe rakjuk, késhegynyi szalicilt koppintunk a tetejére, jól lezárjuk és száraz dunsztban egy napig hűtjük.
Tipp:
Rengeteg körtét kaptam és az eltevésén gondolkodva akadtam erre a receptre, amin csak kicsit változtattam az ízlésünk szerint. A család szerint nagyon finom lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »