Körtelekvár recept

Hozzávalók:
- 4 kg körte
- 2 kg cukor
- 3 zacskó 3:1 zselé
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1/2 liter édes muskotályos bor
- szalicil
Elkészítése:
A körtét meghámozzuk és négybe vágva kimagozzuk.
A negyedeket vékony szeletekre vágjuk egy nagy lábosba aprítva. Rákerül 1 kg cukor, a fűszerek, a citrom leve és reszelt héja valamint a bor. Egy napig hagyjuk állni.
Utána addig főzzük, amíg a körtedarabok kicsit üvegesek nem lesznek és már nincs habja.
Rárakjuk a másik kg cukrot is. Hagyjuk egy napot megint állni. Másnap felforralva hozzáadjuk a 3 zacskó zselésítőt, jól elkeverjük, majd addig melegítjük, amíg gyöngyözve el nem kezd forrni.
Csírátlanított befőttes üvegbe rakjuk, késhegynyi szalicilt koppintunk a tetejére, jól lezárjuk és száraz dunsztban egy napig hűtjük.
Tipp:
Rengeteg körtét kaptam és az eltevésén gondolkodva akadtam erre a receptre, amin csak kicsit változtattam az ízlésünk szerint. A család szerint nagyon finom lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »