Körtelekvár

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 kg körte
  • 2 kg cukor
  • 3 zacskó 3:1 zselé
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1/2 liter édes muskotályos bor
  • szalicil

Elkészítése:

A körtét meghámozzuk és négybe vágva kimagozzuk.

A negyedeket vékony szeletekre vágjuk egy nagy lábosba aprítva. Rákerül 1 kg cukor, a fűszerek, a citrom leve és reszelt héja valamint a bor. Egy napig hagyjuk állni.

Utána addig főzzük, amíg a körtedarabok kicsit üvegesek nem lesznek és már nincs habja.

Rárakjuk a másik kg cukrot is. Hagyjuk egy napot megint állni. Másnap felforralva hozzáadjuk a 3 zacskó zselésítőt, jól elkeverjük, majd addig melegítjük, amíg gyöngyözve el nem kezd forrni.

Csírátlanított befőttes üvegbe rakjuk, késhegynyi szalicilt koppintunk a tetejére, jól lezárjuk és száraz dunsztban egy napig hűtjük.

Tipp:

Rengeteg körtét kaptam és az eltevésén gondolkodva akadtam erre a receptre, amin csak kicsit változtattam az ízlésünk szerint. A család szerint nagyon finom lett.