Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiol savanyúság recept

Karfiol savanyúság
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy karfiol
    • ízlés szerint gyönyghagyma vagy egy fél fejes káposzta
    • 1 tk egész bors
    • 1 tk koriander
    • 1 tk mustármag
    • 1 babérlevél

    Lé:

    • 2,5 l víz
    • 2 dl 20%-os ecet (10%-osból 3 dl)
    • 4 púpozott ek cukor
    • 2 ek jódozatlan só
    • 1 púpozott kk szalicil vagy nátrium benzoát
    • 1 púpozott kk borkén

    Elkészítése:

    A tisztára mosott 5 literes üvegbe beletesszük a rózsáira szedett, megmosott karfiolt a gyöngyhagymával, vagy a cikkekre vágott káposztával együtt. Mellé mehet az egész bors, a koriander, a mustármag és a babérlevél összetörve.

    Az üveget teljesen feltöltjük a lével, kistányért teszünk a tetejére, 2 nap után újra feltöltjük, mert valamennyit beszív a léből, majd folpackot teszünk a tetejére és mehet a polcra. Kb 1 hónap után lehet enni.

    Tipp:

    A képeken egy olyan üveg látható,amit már csemegézünk egy ideje, ezért nincsenek szorosan egymás mellett a karfiolrózsák és a káposzta cikkek.

    Ha jódozott sóval készítjük, sárgás-barnás színt kap az egész, ami egyáltalán nem étvágygerjesztő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá