Karfiol savanyúság recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy karfiol
- ízlés szerint gyönyghagyma vagy egy fél fejes káposzta
- 1 tk egész bors
- 1 tk koriander
- 1 tk mustármag
- 1 babérlevél
Lé:
- 2,5 l víz
- 2 dl 20%-os ecet (10%-osból 3 dl)
- 4 púpozott ek cukor
- 2 ek jódozatlan só
- 1 púpozott kk szalicil vagy nátrium benzoát
- 1 púpozott kk borkén
Elkészítése:
A tisztára mosott 5 literes üvegbe beletesszük a rózsáira szedett, megmosott karfiolt a gyöngyhagymával, vagy a cikkekre vágott káposztával együtt. Mellé mehet az egész bors, a koriander, a mustármag és a babérlevél összetörve.
Az üveget teljesen feltöltjük a lével, kistányért teszünk a tetejére, 2 nap után újra feltöltjük, mert valamennyit beszív a léből, majd folpackot teszünk a tetejére és mehet a polcra. Kb 1 hónap után lehet enni.
Tipp:
A képeken egy olyan üveg látható,amit már csemegézünk egy ideje, ezért nincsenek szorosan egymás mellett a karfiolrózsák és a káposzta cikkek.
Ha jódozott sóval készítjük, sárgás-barnás színt kap az egész, ami egyáltalán nem étvágygerjesztő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »