Karfiol savanyúság recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagy karfiol
- ízlés szerint gyönyghagyma vagy egy fél fejes káposzta
- 1 tk egész bors
- 1 tk koriander
- 1 tk mustármag
- 1 babérlevél
Lé:
- 2,5 l víz
- 2 dl 20%-os ecet (10%-osból 3 dl)
- 4 púpozott ek cukor
- 2 ek jódozatlan só
- 1 púpozott kk szalicil vagy nátrium benzoát
- 1 púpozott kk borkén
Elkészítése:
A tisztára mosott 5 literes üvegbe beletesszük a rózsáira szedett, megmosott karfiolt a gyöngyhagymával, vagy a cikkekre vágott káposztával együtt. Mellé mehet az egész bors, a koriander, a mustármag és a babérlevél összetörve.
Az üveget teljesen feltöltjük a lével, kistányért teszünk a tetejére, 2 nap után újra feltöltjük, mert valamennyit beszív a léből, majd folpackot teszünk a tetejére és mehet a polcra. Kb 1 hónap után lehet enni.
Tipp:
A képeken egy olyan üveg látható,amit már csemegézünk egy ideje, ezért nincsenek szorosan egymás mellett a karfiolrózsák és a káposzta cikkek.
Ha jódozott sóval készítjük, sárgás-barnás színt kap az egész, ami egyáltalán nem étvágygerjesztő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

