Birsalma sajt recept

Hozzávalók:
- 1 kg birsalma(megpucolva,kicsumázva)
- 80 dkg kristálycukor(nem írtam el:))
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 dl rum
- 3 db rozmaring levél(elhagyható)
- 1 db citromleve
Elkészítése:
Birsalmákat negyedekbe vágjuk, kicsumázzuk és héjával együtt megfőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük és áttörjük. Az áttört gyümölcsöt addig főzzük, amíg olyan sűrű,hogy kavarás közben lábos alját lássuk. Hozzáadjuk a cukrot (1 kg gyümölcshöz 80 dkg cukor) vaníliás cukrot, citrom levét és állandó keverés mellett 10-15 percig főzzük. Kiöntjük őzgerinc formába vagy tányérokba.És száraz langyos helyen tartjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »