Gyors uborka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 liter folyadékhoz:
- 10 dkg cukor
- 1 liter víz
- 1 ek só
- 75 ml 20%-os ecet
- 1 csomag kapor
- 1 fej hagyma
- üvegenként 1-1 chili vagy más erős paprika
- egész bors
- mustármag
- babér levél
- torma
- 1-1,5 kg uborka
Elkészítése:
A vízhez adjuk hozzá az ecetet, cukrot, sót, kaprot, babérlevelet majd az egészet forraljuk fel. Eközben az uborkákat tisztítsuk meg, vágjuk le a végeit és negyedeljük.
Tiszta üvegek aljára tegyünk néhány karika hagymát, szórjuk meg néhány szem fekete borssal, mustármaggal. Ezután döntsük meg az üveget és szorosan egymás mellé helyezzük bele az uborkákat. A tetejére tegyünk újabb hagymakarikákat, illetve 1 kis darab chili paprikát. Amikor a víz felforrt, szűrőn keresztül merjük át az üvegekbe a folyadékot.
A tetejét tekerjük rá, majd hagyjuk állni 1 napot. Másnap öntsük le az üvegekből a folyadékot ugyanabba a lábasba, amelyikben főztük, majd még egyszer forraljuk fel és újra öntsük az üvegekbe. Tetejére szórjunk némi nátrium benzoátot és tekerjük rá szorosan a fedelét. Ha az üveg már nem forró, tegyük a hűtőbe, néhány óra múlva már fogyasztható is.
Eltartani nagyjából 2 hétig lehet, de annyit úgysem bír ki, mert már előtte elfogy.