Garam masala házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 ek koriander
- 1 ek római kömény
- 1 ek fekete bors
- 5 db egész fekete kardamom
- 1 ek szegfűszeg
- 1 ek szegfűbors
- 1 rúd fahéj
- 4 babérlevél
- 1 ek őrölt gyömbér
Elkészítése:
A gyömbér kivételével az összes többi hozzávalót egy serpenyőben, szárazon megpirítjuk. A fahéj rudat kisebb darabokra törjük, a babérleveleket összetépkedjük. Ügyelünk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.
Miután kihűlt, kiszedjük a kardamomból az apró magokat és a többi fűszerhez keverjük. Mozsárban vagy kávédarálóval finomra őröljük. Hozzákeverjük az őrölt gyömbért.
Jól záródó üvegben, sötét, száraz helyen hónapokig eltartható.
Tipp:
A garam masala indiai eredetű fűszerkeverék. Nevének jelentésével ellentétben, ami csípős keveréket jelent, nem mindig jellemzi a csípősség, mivel a felhasznált fűszerek és azok aránya családonként, területenként változó. Ráadásul az alapkeverék kiegészülhet kókuszdióval, cayenneborssal, kurkumával, szezámmaggal, fokhagymával és még sok minden mással is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »