Garam masala házilag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 ek koriander
- 1 ek római kömény
- 1 ek fekete bors
- 5 db egész fekete kardamom
- 1 ek szegfűszeg
- 1 ek szegfűbors
- 1 rúd fahéj
- 4 babérlevél
- 1 ek őrölt gyömbér
Elkészítése:
A gyömbér kivételével az összes többi hozzávalót egy serpenyőben, szárazon megpirítjuk. A fahéj rudat kisebb darabokra törjük, a babérleveleket összetépkedjük. Ügyelünk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.
Miután kihűlt, kiszedjük a kardamomból az apró magokat és a többi fűszerhez keverjük. Mozsárban vagy kávédarálóval finomra őröljük. Hozzákeverjük az őrölt gyömbért.
Jól záródó üvegben, sötét, száraz helyen hónapokig eltartható.
Tipp:
A garam masala indiai eredetű fűszerkeverék. Nevének jelentésével ellentétben, ami csípős keveréket jelent, nem mindig jellemzi a csípősség, mivel a felhasznált fűszerek és azok aránya családonként, területenként változó. Ráadásul az alapkeverék kiegészülhet kókuszdióval, cayenneborssal, kurkumával, szezámmaggal, fokhagymával és még sok minden mással is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

