Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres eperdzsem recept

Fűszeres eperdzsem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg eper
    • 70 dkg kristálycukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag dzsemesítő

    Elkészítése:

    Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután egy edényben keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és az őrölt fahéjjal, majd hagyjuk pár órán át állni. Közben többször keverjük meg.

    Ezután tegyük fel a tűzre, és állandó keverés mellett főzzük 15 percig, majd vegyük le a tűzről.

    Ezután kézi habverővel kevergessük, és közben szórjuk bele a dzsemesítőt. Addig keverjük, míg a dzsemesítő teljesen feloldódik.

    Végül merjük bele az előzőleg sterilizált üvegekbe, majd zárjuk le a tetejét, és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.

    Az elkészült dzsemet kínálhatjuk reggelire egy szelet kétszersülttel, tölthetjük palacsintába, vagy éppen tehetjük süteménybe is.

    Tipp:

    Dzsemesítő nélkül is megfőzhetjük az eperlekvárt, de akkor elég hosszú ideig kell kevergetve főzni ahhoz, hogy kellően besűrűsödjön.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá