Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fügelekvár recept

Fügelekvár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg füge savanykás vagy érett, de nem túlérett)
    • 40 dkg cukor
    • 1 citrom leve
    • 1 mk fahéj
    • 1 mk gyömbér
    • 1 cs vaníliás cukor
    • és ha van otthon 1 alma azt is beletehetjük ;)
    • 1 cs 3:1-ben zselésítő (Én speciel szilvalekvár zselésítőt használtam kíváncsiságból, bejött rekord sebességgel kötött!)
    • 5 g citromav

    Elkészítése:

    A fügéket alaposan megmossuk. A hibákat és a szárat kivágjuk, majd a zöld héjjal együtt felkockázzuk.

    Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a hámozott és kockázott almát és a többi alapanyagot is, a zselésítő kivételével. Mikor eléggé átfőtt és szétesett a gyümölcs (20-30 perc), félrehúzzuk a tűzhelyről és egy botmixerrel átpürésítjük.

    Visszatesszük a tűzre, úgy 10 percet még főzzük, majd belekeverjük a zselésítőt is és nagyobb lángon további 2-3 percig főzzük.

    Még forrón belekeverjük a citromsavat és egy műanyag merőkanál segítségével steril üvegekbe töltjük (kb 2 normál üveggel lesz), majd miután lezártuk, 5-10 percre fejtetőre állítjuk és ezután mehet is a kamra polcra! ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá