Fügelekvár recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg füge savanykás vagy érett, de nem túlérett)
- 40 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 1 mk fahéj
- 1 mk gyömbér
- 1 cs vaníliás cukor
- és ha van otthon 1 alma azt is beletehetjük ;)
- 1 cs 3:1-ben zselésítő (Én speciel szilvalekvár zselésítőt használtam kíváncsiságból, bejött rekord sebességgel kötött!)
- 5 g citromav
Elkészítése:
A fügéket alaposan megmossuk. A hibákat és a szárat kivágjuk, majd a zöld héjjal együtt felkockázzuk.
Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a hámozott és kockázott almát és a többi alapanyagot is, a zselésítő kivételével. Mikor eléggé átfőtt és szétesett a gyümölcs (20-30 perc), félrehúzzuk a tűzhelyről és egy botmixerrel átpürésítjük.
Visszatesszük a tűzre, úgy 10 percet még főzzük, majd belekeverjük a zselésítőt is és nagyobb lángon további 2-3 percig főzzük.
Még forrón belekeverjük a citromsavat és egy műanyag merőkanál segítségével steril üvegekbe töltjük (kb 2 normál üveggel lesz), majd miután lezártuk, 5-10 percre fejtetőre állítjuk és ezután mehet is a kamra polcra! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

