Fügelekvár

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fügelekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg füge savanykás vagy érett, de nem túlérett)
  • 40 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 mk fahéj
  • 1 mk gyömbér
  • 1 cs vaníliás cukor
  • és ha van otthon 1 alma azt is beletehetjük ;)
  • 1 cs 3:1-ben zselésítő (Én speciel szilvalekvár zselésítőt használtam kíváncsiságból, bejött rekord sebességgel kötött!)
  • 5 g citromav

Elkészítése:

A fügéket alaposan megmossuk. A hibákat és a szárat kivágjuk, majd a zöld héjjal együtt felkockázzuk.

Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a hámozott és kockázott almát és a többi alapanyagot is, a zselésítő kivételével. Mikor eléggé átfőtt és szétesett a gyümölcs (20-30 perc), félrehúzzuk a tűzhelyről és egy botmixerrel átpürésítjük.

Visszatesszük a tűzre, úgy 10 percet még főzzük, majd belekeverjük a zselésítőt is és nagyobb lángon további 2-3 percig főzzük.

Még forrón belekeverjük a citromsavat és egy műanyag merőkanál segítségével steril üvegekbe töltjük (kb 2 normál üveggel lesz), majd miután lezártuk, 5-10 percre fejtetőre állítjuk és ezután mehet is a kamra polcra! ;)