Hozzávalók:
Elkészítése:
A fügéket alaposan megmossuk. A hibákat és a szárat kivágjuk, majd a zöld héjjal együtt felkockázzuk.
Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a hámozott és kockázott almát és a többi alapanyagot is, a zselésítő kivételével. Mikor eléggé átfőtt és szétesett a gyümölcs (20-30 perc), félrehúzzuk a tűzhelyről és egy botmixerrel átpürésítjük.
Visszatesszük a tűzre, úgy 10 percet még főzzük, majd belekeverjük a zselésítőt is és nagyobb lángon további 2-3 percig főzzük.
Még forrón belekeverjük a citromsavat és egy műanyag merőkanál segítségével steril üvegekbe töltjük (kb 2 normál üveggel lesz), majd miután lezártuk, 5-10 percre fejtetőre állítjuk és ezután mehet is a kamra polcra! ;)