Ecetes zöld paradicsom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kg zöld paradicsom
- 2 l víz
- 5 dkg só
- 10 szem fekete bors
- 1 kk mustármag
- 5 babérlevél
- 2 dl ecet (20%)
- 1 g nátrium benzoát
Elkészítése:
A megmosott paradicsomokat száradás után üvegbe rakjuk.
A felöntőlevet (víz, só, fűszerek) felforraljuk, majd hozzáadjuk az ecetet és a tartósítót. Ha kihűlt a paradicsomra öntjük, és az üveget lezárjuk.
Száraz, hűvös helyen tároljuk. A fen leírt adag 1 db 5 literes üvegre elég.
Mint ahogy a képen is látható, tehetünk bele paprikát és kaprot is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »