Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukormentes eper-rebarbara lekvár recept

Cukormentes eper-rebarbara lekvár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Elegendő: 4 db 370 ml-es üveghez

    • 1 kg eper
    • 20 dkg rebarbara
    • 400 g cukornak megfelelő édesítő (nálam Cukvia)
    • fél cs citromsav
    • 1 cs dzsemfix szuper

    Elkészítése:

    Az epret megmossuk és feldaraboljuk, a rebarbarát megpucoljuk (a külső rétegét lehúzzuk) és kb 1 cm-es darabokra vágjuk. Az egészet összeturmixoljuk.

    Egy lábasban felrakjuk a dzsemfixszel, a kimért édesítővel és citromsavval főni. Folyamatosan kevergetjük míg fel nem forr. 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.

    A befőttesüvegeket fejjel lefelé forró vízbe állítjuk, majd kiszedjük és peremig lekvárral töltjük őket. 5 percre megfordítjuk. Ez után egy estére ruhák közé (én az ágyneműtartóba tettem) tesszük, így lassabban hűl ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek