Csemege zöld paradicsom savanyúság recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kg zöld paradicsom
- 4 dl 10 %-os ecet
- 1,5 ek só
- 15-20 dkg cukor
- 2 l víz
- 1 fej hagyma
- kb 6 babérlevél
- fél maréknyi szemes bors
- fél maréknyi mustármag
- aki szereti tehet bele továbbá:
- fél maréknyi koriandert
- üvegenként egy kevés kaprot és tormát is
Elkészítése:
A paradicsomokat jól megmossuk. A megtisztított üvegek aljára teszünk némi hagymakarikát és kaprot, majd belesorakoztatjuk a paradicsomokat is. A lé hozzávalóit egy lábasba öntve összeforraljuk, majd óvatosan az üvegekbe ill. a paradicsomokra töltjük.
Késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk a tetejére mindegyiknek, majd lezárjuk és 5-10 percre felfordítjuk az üvegeket. Nekem egy kicsit több lett, mint 3 kg a leszedett paradicsom mennyisége, így 8 normál üveggel készült és az adag is kicsit módosult, 5 dl ecetre, 4,5 dl vízre, 2 ek. sóra és 25 dkg cukorra. (A fűszerek adagja nem nőtt!)
Ez majdnem 4 kg paradicsomhoz elég alaplé.
Tipp:
FIGYELEM!
A zöld paradicsom nyersen fogyasztva TOXIKUS!
Csak megfőzve ill. savanyítva fogyasztható biztonsággal!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »