Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csemege zöld paradicsom savanyúság recept

Csemege zöld paradicsom savanyúság
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 kg zöld paradicsom
    • 4 dl 10 %-os ecet
    • 1,5 ek só
    • 15-20 dkg cukor
    • 2 l víz
    • 1 fej hagyma
    • kb 6 babérlevél
    • fél maréknyi szemes bors
    • fél maréknyi mustármag
    • aki szereti tehet bele továbbá:
    • fél maréknyi koriandert
    • üvegenként egy kevés kaprot és tormát is

    Elkészítése:

    A paradicsomokat jól megmossuk. A megtisztított üvegek aljára teszünk némi hagymakarikát és kaprot, majd belesorakoztatjuk a paradicsomokat is. A lé hozzávalóit egy lábasba öntve összeforraljuk, majd óvatosan az üvegekbe ill. a paradicsomokra töltjük.

    Késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk a tetejére mindegyiknek, majd lezárjuk és 5-10 percre felfordítjuk az üvegeket. Nekem egy kicsit több lett, mint 3 kg a leszedett paradicsom mennyisége, így 8 normál üveggel készült és az adag is kicsit módosult, 5 dl ecetre, 4,5 dl vízre, 2 ek. sóra és 25 dkg cukorra. (A fűszerek adagja nem nőtt!)
    Ez majdnem 4 kg paradicsomhoz elég alaplé.

    Tipp:

    FIGYELEM!
    A zöld paradicsom nyersen fogyasztva TOXIKUS!
    Csak megfőzve ill. savanyítva fogyasztható biztonsággal!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá