Hozzávalók:
Elkészítése:
A paradicsomokat jól megmossuk. A megtisztított üvegek aljára teszünk némi hagymakarikát és kaprot, majd belesorakoztatjuk a paradicsomokat is. A lé hozzávalóit egy lábasba öntve összeforraljuk, majd óvatosan az üvegekbe ill. a paradicsomokra töltjük.
Késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk a tetejére mindegyiknek, majd lezárjuk és 5-10 percre felfordítjuk az üvegeket. Nekem egy kicsit több lett, mint 3 kg a leszedett paradicsom mennyisége, így 8 normál üveggel készült és az adag is kicsit módosult, 5 dl ecetre, 4,5 dl vízre, 2 ek. sóra és 25 dkg cukorra. (A fűszerek adagja nem nőtt!)
Ez majdnem 4 kg paradicsomhoz elég alaplé.
FIGYELEM!
A zöld paradicsom nyersen fogyasztva TOXIKUS!
Csak megfőzve ill. savanyítva fogyasztható biztonsággal!