Csemege uborka recept

Hozzávalók:
- 1 kg uborka
- 2 l víz
- 2 dl ecet (10%-os)
- 3 evőkanál asztali só
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál nátrium-benzoát
- kapor ízlés szerint (szárított kapor 20 g)
- 10 szem fekete bors
Elkészítése:
A fűszereken kívül az összes hozzávalót összekeverem, amik feloldódnak pár perc alatt.
Közben az uborkákat megtisztítom, és az üvegbe helyezem, majd beleöntöm a pár szem gondosan kiválogatott szemes fekete borsot, és rászórom a kaprot, majd felengedem a lével.
A tetejét ráhelyezem, és egy éjszakára pihentetem száraz, hűvös, sötét helyen.
Másnapra szép színe lesz, és utána ráteszem a celofánt, és a befőttes gumit, és rátekerem szorosan konyharuhával a befőttes üveg kupakját. 1 nap múlva fogyasztható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »