Csalamédé recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg só
- 40 dkg cukor
- 3 dl 20%-os ecet
- 1 teáskanál borkénpor
- 1 teáskanál borkősav
- 2 kg paprika
- 2 kg káposzta
- 1 kg zöld paradicsom
- 1 kg hagyma, vagy uborka
Elkészítése:
A hozzávalókat vékonyra felszeleteljük, egy nagy edénybe beletesszük. Rászórjuk a sót, cukrot, a borként és a borkősavat. Végül az ecetet adjuk hozzá. Jól összekeverjük. Tiszta ruhával letakarjuk és állni hagyjuk 1-2 napig, közben párszor megkeverjük.
Tisztára mosott és kiszárított üvegekbe tesszük,lenyomkodjuk, majd azzal a lével amit engedett feltöltjük és légmentesen lezárjuk.
Tipp:
A hozzávalókat tetszés szerint válogathatod össze, a lényeg, hogy 6 kg legyen.
Kb. 9 üveggel lesz belőle 7,5 dl-es. Amit lefotóztam az egy fél adag.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.