Csalamédé recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg só
- 40 dkg cukor
- 3 dl 20%-os ecet
- 1 teáskanál borkénpor
- 1 teáskanál borkősav
- 2 kg paprika
- 2 kg káposzta
- 1 kg zöld paradicsom
- 1 kg hagyma, vagy uborka
Elkészítése:
A hozzávalókat vékonyra felszeleteljük, egy nagy edénybe beletesszük. Rászórjuk a sót, cukrot, a borként és a borkősavat. Végül az ecetet adjuk hozzá. Jól összekeverjük. Tiszta ruhával letakarjuk és állni hagyjuk 1-2 napig, közben párszor megkeverjük.
Tisztára mosott és kiszárított üvegekbe tesszük,lenyomkodjuk, majd azzal a lével amit engedett feltöltjük és légmentesen lezárjuk.
Tipp:
A hozzávalókat tetszés szerint válogathatod össze, a lényeg, hogy 6 kg legyen.
Kb. 9 üveggel lesz belőle 7,5 dl-es. Amit lefotóztam az egy fél adag.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

