Csalamádé recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg káposzta
- 1 kg uborka
- 1 kg sárgarépa
- 1 kg hagyma
- 1 kg zöld paradicsom
- 1 kg sárga húsú paprika
- fél kg cukor
- 3 dl 10 %-os ecet
- 12 dkg só
- 2 kk nátrium benzoát
Elkészítése:
A káposztát, paradicsomot, paprikát vékony szeletekre vágjuk, az uborkát legyaluljuk. A hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk, a répát lereszeljük (de lehet gyalulni is).
Ezeket összekeverjük. Fél kg cukrot 3 dl 10 %-os ecettel, a sóval és a nátrium benzoáttal összekeverjük, 7 dl forralt, majd lehűtött vizet hozzáadunk.
Ezt ráöntjük a zöldségekre, egy napig gyakran kevergetjük, üvegbe töltjük, dunsztolni nem kell. Üvegbe töltéskor kevés borsot lehet hozzáadni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.