Csalamádé recept

Hozzávalók:
- 1 kg káposzta
- 1 kg uborka
- 1 kg sárgarépa
- 1 kg hagyma
- 1 kg zöld paradicsom
- 1 kg sárga húsú paprika
- fél kg cukor
- 3 dl 10 %-os ecet
- 12 dkg só
- 2 kk nátrium benzoát
Elkészítése:
A káposztát, paradicsomot, paprikát vékony szeletekre vágjuk, az uborkát legyaluljuk. A hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk, a répát lereszeljük (de lehet gyalulni is).
Ezeket összekeverjük. Fél kg cukrot 3 dl 10 %-os ecettel, a sóval és a nátrium benzoáttal összekeverjük, 7 dl forralt, majd lehűtött vizet hozzáadunk.
Ezt ráöntjük a zöldségekre, egy napig gyakran kevergetjük, üvegbe töltjük, dunsztolni nem kell. Üvegbe töltéskor kevés borsot lehet hozzáadni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »