Chilis gulyáskrém házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5-6 db nagyobb vöröshagyma
- 2 kg paradicsom hámozva, ugyanennyi vastaghúsú piros kaliforniai, vagy kápia paprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes zeller szárával együtt, felaprítva
- ízlés szerint só
- kb 1 dl étolaj
- chili paprika 8-10 db
- tartósításhoz nátrium benzoát
Elkészítése:
Az étolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi felaprított zöldséget, sót és közepes tűznél lefedve puhára főzzük.
Ha kész az egészet rúdmixerrel összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a tartósítószert. Közben kóstoljuk meg, a sózás miatt!
Melegen üvegekbe merjük és száraz dunsztba tesszük.
Tipp:
Ha nem szeretjük a csípőset, a chili paprikát elhagyhatjuk. Nagyon finom, olcsóbb mint a bolti és felbontás után hűtőszekrényben több hónapig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »