Chilis gulyáskrém házilag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5-6 db nagyobb vöröshagyma
- 2 kg paradicsom hámozva, ugyanennyi vastaghúsú piros kaliforniai, vagy kápia paprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes zeller szárával együtt, felaprítva
- ízlés szerint só
- kb 1 dl étolaj
- chili paprika 8-10 db
- tartósításhoz nátrium benzoát
Elkészítése:
Az étolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi felaprított zöldséget, sót és közepes tűznél lefedve puhára főzzük.
Ha kész az egészet rúdmixerrel összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a tartósítószert. Közben kóstoljuk meg, a sózás miatt!
Melegen üvegekbe merjük és száraz dunsztba tesszük.
Tipp:
Ha nem szeretjük a csípőset, a chili paprikát elhagyhatjuk. Nagyon finom, olcsóbb mint a bolti és felbontás után hűtőszekrényben több hónapig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

