Chilis gulyáskrém házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5-6 db nagyobb vöröshagyma
- 2 kg paradicsom hámozva, ugyanennyi vastaghúsú piros kaliforniai, vagy kápia paprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes zeller szárával együtt, felaprítva
- ízlés szerint só
- kb 1 dl étolaj
- chili paprika 8-10 db
- tartósításhoz nátrium benzoát
Elkészítése:
Az étolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi felaprított zöldséget, sót és közepes tűznél lefedve puhára főzzük.
Ha kész az egészet rúdmixerrel összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a tartósítószert. Közben kóstoljuk meg, a sózás miatt!
Melegen üvegekbe merjük és száraz dunsztba tesszük.
Tipp:
Ha nem szeretjük a csípőset, a chili paprikát elhagyhatjuk. Nagyon finom, olcsóbb mint a bolti és felbontás után hűtőszekrényben több hónapig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »