Chilis gulyáskrém házilag recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5-6 db nagyobb vöröshagyma
- 2 kg paradicsom hámozva, ugyanennyi vastaghúsú piros kaliforniai, vagy kápia paprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes zeller szárával együtt, felaprítva
- ízlés szerint só
- kb 1 dl étolaj
- chili paprika 8-10 db
- tartósításhoz nátrium benzoát
Elkészítése:
Az étolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi felaprított zöldséget, sót és közepes tűznél lefedve puhára főzzük.
Ha kész az egészet rúdmixerrel összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a tartósítószert. Közben kóstoljuk meg, a sózás miatt!
Melegen üvegekbe merjük és száraz dunsztba tesszük.
Tipp:
Ha nem szeretjük a csípőset, a chili paprikát elhagyhatjuk. Nagyon finom, olcsóbb mint a bolti és felbontás után hűtőszekrényben több hónapig eláll.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.