Chilis gulyáskrém házilag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Chilis gulyáskrém házilag

Hozzávalók:

  • 5-6 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 kg paradicsom hámozva, ugyanennyi vastaghúsú piros kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes zeller szárával együtt, felaprítva
  • ízlés szerint só
  • kb 1 dl étolaj
  • chili paprika 8-10 db
  • tartósításhoz nátrium benzoát

Elkészítése:

Az étolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi felaprított zöldséget, sót és közepes tűznél lefedve puhára főzzük.

Ha kész az egészet rúdmixerrel összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a tartósítószert. Közben kóstoljuk meg, a sózás miatt!

Melegen üvegekbe merjük és száraz dunsztba tesszük.

Tipp:

Ha nem szeretjük a csípőset, a chili paprikát elhagyhatjuk. Nagyon finom, olcsóbb mint a bolti és felbontás után hűtőszekrényben több hónapig eláll.