Birsalma chutney recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 paprika
- 2 kápia paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg birsalma
- 1 chili paprika
- 1 citrom leve
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk kakukkfű (szárított, morzsolt)
- 1 tk borsikafű (szárított, morzsolt)
- 0,5 dl balzsamecet
- 25 dkg kristálycukor
- 1 tk só
Elkészítése:
A paprikákat és vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A birsalmát felvágjuk, kivesszük a magházát, felkockázzuk és ráfacsarjuk a citrom levét, hogy ne barnuljon meg.
A chiliből (nekem szárított van) eltávolítjuk a magokat és apróra vágjuk.
Az olajon megpároljuk a paprikát és a hagymát. Hozzáadjuk a birsalmát, a chilit, a kakukkfüvet, a borsikafüvet, a balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett, nagy lángon addig forraljuk, amíg meg nem puhul minden.
Ha kész sózzuk és üvegekbe töltjük. Lezárjuk és pár percre fejre állítjuk. Dunsztolás nélkül hagyjuk kihűlni, majd mehet a befőttek mellé.
Ebből a mennyiségből 4 db 3 dl-es üveg telt meg.
A birsalma chutney kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »