Birsalma chutney recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 paprika
- 2 kápia paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg birsalma
- 1 chili paprika
- 1 citrom leve
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk kakukkfű (szárított, morzsolt)
- 1 tk borsikafű (szárított, morzsolt)
- 0,5 dl balzsamecet
- 25 dkg kristálycukor
- 1 tk só
Elkészítése:
A paprikákat és vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A birsalmát felvágjuk, kivesszük a magházát, felkockázzuk és ráfacsarjuk a citrom levét, hogy ne barnuljon meg.
A chiliből (nekem szárított van) eltávolítjuk a magokat és apróra vágjuk.
Az olajon megpároljuk a paprikát és a hagymát. Hozzáadjuk a birsalmát, a chilit, a kakukkfüvet, a borsikafüvet, a balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett, nagy lángon addig forraljuk, amíg meg nem puhul minden.
Ha kész sózzuk és üvegekbe töltjük. Lezárjuk és pár percre fejre állítjuk. Dunsztolás nélkül hagyjuk kihűlni, majd mehet a befőttek mellé.
Ebből a mennyiségből 4 db 3 dl-es üveg telt meg.
A birsalma chutney kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 99 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.