Birsalma chutney recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 paprika
- 2 kápia paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg birsalma
- 1 chili paprika
- 1 citrom leve
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk kakukkfű (szárított, morzsolt)
- 1 tk borsikafű (szárított, morzsolt)
- 0,5 dl balzsamecet
- 25 dkg kristálycukor
- 1 tk só
Elkészítése:
A paprikákat és vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A birsalmát felvágjuk, kivesszük a magházát, felkockázzuk és ráfacsarjuk a citrom levét, hogy ne barnuljon meg.
A chiliből (nekem szárított van) eltávolítjuk a magokat és apróra vágjuk.
Az olajon megpároljuk a paprikát és a hagymát. Hozzáadjuk a birsalmát, a chilit, a kakukkfüvet, a borsikafüvet, a balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett, nagy lángon addig forraljuk, amíg meg nem puhul minden.
Ha kész sózzuk és üvegekbe töltjük. Lezárjuk és pár percre fejre állítjuk. Dunsztolás nélkül hagyjuk kihűlni, majd mehet a befőttek mellé.
Ebből a mennyiségből 4 db 3 dl-es üveg telt meg.
A birsalma chutney kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »