Hozzávalók:
Elkészítése:
A paprikákat és vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A birsalmát felvágjuk, kivesszük a magházát, felkockázzuk és ráfacsarjuk a citrom levét, hogy ne barnuljon meg.
A chiliből (nekem szárított van) eltávolítjuk a magokat és apróra vágjuk.
Az olajon megpároljuk a paprikát és a hagymát. Hozzáadjuk a birsalmát, a chilit, a kakukkfüvet, a borsikafüvet, a balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett, nagy lángon addig forraljuk, amíg meg nem puhul minden.
Ha kész sózzuk és üvegekbe töltjük. Lezárjuk és pár percre fejre állítjuk. Dunsztolás nélkül hagyjuk kihűlni, majd mehet a befőttek mellé.
Ebből a mennyiségből 4 db 3 dl-es üveg telt meg.