Tökbefőtt recept

Hozzávalók:
- 19 liter víz
- 10 kg tök (főzőtök) tisztán mérve
- 2 dl 20%-os ecet
- 1 liter szörp (bármilyen ízű lehet)
- 3 dl citromlé
- 15 dkg vaníliás cukor
- 2 kg cukor
- 1 cs darabos fahéj
- 1 kávéskanál nátrium-benzonát
- 1 késhegynyi citromsav
Elkészítés:
10 kg megmosott, megtisztított, felkockázott tökhúst 10 liter vízbe rakunk, melybe előzőleg 2 dl 20%-os ecetet kevertünk. 24 órán keresztül, (de legalább egy éjjelen át) áztatjuk.
Másnap leöntjük róla az ecetes vizet.
9 liter vízbe rakunk: 2 kg cukrot, 1 liter szörpöt, 3 dl citromlevet, 15 dkg vaníliás cukrot, 1 cs darabos fahéjat, 1 kávéskanál natrium-benzonátot, 1 késhegynyi citromsavat.
Ebbe a lébe tesszük a tököt, felforraljuk, majd üvegekbe merjük, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »