Tökbefőtt recept

Hozzávalók:
- 19 liter víz
- 10 kg tök (főzőtök) tisztán mérve
- 2 dl 20%-os ecet
- 1 liter szörp (bármilyen ízű lehet)
- 3 dl citromlé
- 15 dkg vaníliás cukor
- 2 kg cukor
- 1 cs darabos fahéj
- 1 kávéskanál nátrium-benzonát
- 1 késhegynyi citromsav
Elkészítés:
10 kg megmosott, megtisztított, felkockázott tökhúst 10 liter vízbe rakunk, melybe előzőleg 2 dl 20%-os ecetet kevertünk. 24 órán keresztül, (de legalább egy éjjelen át) áztatjuk.
Másnap leöntjük róla az ecetes vizet.
9 liter vízbe rakunk: 2 kg cukrot, 1 liter szörpöt, 3 dl citromlevet, 15 dkg vaníliás cukrot, 1 cs darabos fahéjat, 1 kávéskanál natrium-benzonátot, 1 késhegynyi citromsavat.
Ebbe a lébe tesszük a tököt, felforraljuk, majd üvegekbe merjük, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »