Tökbefőtt recept

Hozzávalók:
- 19 liter víz
- 10 kg tök (főzőtök) tisztán mérve
- 2 dl 20%-os ecet
- 1 liter szörp (bármilyen ízű lehet)
- 3 dl citromlé
- 15 dkg vaníliás cukor
- 2 kg cukor
- 1 cs darabos fahéj
- 1 kávéskanál nátrium-benzonát
- 1 késhegynyi citromsav
Elkészítés:
10 kg megmosott, megtisztított, felkockázott tökhúst 10 liter vízbe rakunk, melybe előzőleg 2 dl 20%-os ecetet kevertünk. 24 órán keresztül, (de legalább egy éjjelen át) áztatjuk.
Másnap leöntjük róla az ecetes vizet.
9 liter vízbe rakunk: 2 kg cukrot, 1 liter szörpöt, 3 dl citromlevet, 15 dkg vaníliás cukrot, 1 cs darabos fahéjat, 1 kávéskanál natrium-benzonátot, 1 késhegynyi citromsavat.
Ebbe a lébe tesszük a tököt, felforraljuk, majd üvegekbe merjük, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »