Alma chutney (csatni) recept
Hozzávalók:
- 1 ek. ghí (vagy vaj)
- 3/4 kk ánizs
- 1 egész szárított chili
- 1/2 kk kurkuma
- 3 közepes alma
- 3 ek. finomítatlan nádcukor
- 25 ml víz
- Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj :)
Elkészítése:
Készítsd elő az almát, mosd meg és vágd kis kockákra.
A ghít (vagy vajat) melegítsd fel és szórd bele az ánizst, kezd el megpirítani, majd morzsold hozzá a chilit és a kurkumát is szórd hozzá és pirítsd egy picit együtt.
Tedd hozzá az almát és párold 4-5 percig, majd tedd hozzá a vizet és fedő alatt párolt amíg meg elkezd szétfőni. Végül tedd hozzá a cukrot és még főzd kis lángon – amíg megfelelő sűrűségű nem lesz.
Tipp:
A csatnik (chutney) ízek és színek a tányérodon:)
Olyan egyszerre csípős és édes csemegék, melyek segítik az emésztést, jó étvágyat csinálnak és szép, színes látványukkal örömet okoznak a szemnek. Továbbá kiemelik az ételek ízét is. Vannak nyers és főtt csatnik is.
Egy csatni annyira csípős, hogy nem lehet megenni és annyira édes, hogy nem lehet otthagyni:) Mindig csak egy kanálnyit tegyél az ételek mellé. Bármilyen étel mellé illik.
Az alma annyira lesz szétesve, amennyire a cukor berakása pillanatáig – a cukor segít megőrizni a formáját.