Alma chutney (csatni)

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 ek. ghí (vagy vaj)
  • 3/4 kk ánizs
  • 1 egész szárított chili
  • 1/2 kk kurkuma
  • 3 közepes alma
  • 3 ek. finomítatlan nádcukor
  • 25 ml víz
  • Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj :)

Elkészítése:

Készítsd elő az almát, mosd meg és vágd kis kockákra.

A ghít (vagy vajat) melegítsd fel és szórd bele az ánizst, kezd el megpirítani, majd morzsold hozzá a chilit és a kurkumát is szórd hozzá és pirítsd egy picit együtt.

Tedd hozzá az almát és párold 4-5 percig, majd tedd hozzá a vizet és fedő alatt párolt amíg meg elkezd szétfőni. Végül tedd hozzá a cukrot és még főzd kis lángon – amíg megfelelő sűrűségű nem lesz.

Tipp:

A csatnik (chutney) ízek és színek a tányérodon:)

Olyan egyszerre csípős és édes csemegék, melyek segítik az emésztést, jó étvágyat csinálnak és szép, színes látványukkal örömet okoznak a szemnek. Továbbá kiemelik az ételek ízét is. Vannak nyers és főtt csatnik is.

Egy csatni annyira csípős, hogy nem lehet megenni és annyira édes, hogy nem lehet otthagyni:) Mindig csak egy kanálnyit tegyél az ételek mellé. Bármilyen étel mellé illik.

Az alma annyira lesz szétesve, amennyire a cukor berakása pillanatáig – a cukor segít megőrizni a formáját.