1. Házi meggyes rétes
Nem titok, hogy a Receptneked szerkesztőségében egyöntetűen a meggyes rétes a favorit, így ezzel kezdjük a listát!
Hozzávalók:
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg sima liszt
- 2 ek langyos zsír (általában kacsazsír)
- 1 tojás
- 2 dl meleg víz
- 1 tk só
- 1 tk 10%-os ecet
- 2 tojássárgája a kenéshez
A recept ide, vagy a képre kattintva folytatódik!
2. Házi almás-mákos rétes
Ugye, hogy ismerős az érzés, amikor olyan szárazra sikerül a mákos rétes, hogy csak egy pohár vízzel csúszik le? Na itt ilyen probléma nem lesz!
Hozzávalók:
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg simaliszt
- 2 ek langyos zsír (általában kacsazsír)
- 1 tojás
- 2 dl melegvíz
- 1 tk só
- 1 tk 10%-os ecet
A recept ide, vagy a képre kattintva folytatódik!
3. Túrógombóc ízű házi rétes
Egy recept, amivel lehet hódítani, hiszen túrós rétest már mindenki evett, de túrógombócosat még nem! Ha kipróbálod, garantálom, hogy még egy hét múlva is erről beszélnek a vendégek! :)
Hozzávalók:
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg simaliszt
- 2 ek langyos zsír (általában kacsazsír)
- 1 tojás
- 2 dl melegvíz
- 1 tk só
- 1 tk 10%-os ecet
A recept ide, vagy a képre kattintva folytatódik!
4. Házi rétes aszúban párolt narancsos-almával töltve
Na ez egy olyan rétes, amit végképp nem látsz egy falusi lakodalomban!
Hozzávalók:
- 15 dkg átszitált liszt, fele rétes, fele sima
- 2 dkg zsír
- 1 felvert tojás fele
- 1 dl meleg víz
- 0,5 kk 10%-os ecet
- 0,5 kk só
- olvasztott zsír a kenéshez
A recept ide, vagy a képre kattintva folytatódik!
5. Kelt almás rétes
Ha inkább biztosra mennél, készíthetsz rétest kelt tésztából is. Bátran használd a fenti receptek töltelékét hozzá!
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 tojás
- 2 ek cukor
- 2 dkg élesztő
- csipet só