Az ünnepi időszakban sokszor keressük azokat a süteményeket, amelyek nem igényelnek bonyolult technikát, mégis látványosak és finomak. Ez a válogatás pont azért készült, hogy könnyen megtaláljuk azt a krémes desszertet, amely illik az alkalomhoz és a család ízléséhez.
Olyan kipróbált recepteket gyűjtöttünk össze, amelyek már számtalanszor bizonyítottak az olvasók körében. A könnyed gyümölcsös ízektől a klasszikus mézes és diós rétegekig többféle hangulat megjelenik benne. Ezek a sütik nemcsak ünnepekre, hanem hétvégi vendégváráshoz is remek választásnak bizonyulnak.
Mindegyik recept egy picit más élményt ad, így biztosan találunk közöttük olyat, amely igazán közel áll hozzánk. A krémes állag, az illatos tészta és a jól összehangolt ízek teszik őket igazán különlegessé. A válogatás célja, hogy legyen egy megbízható listánk, amelyhez bármikor nyúlhatunk. Ezeket a süteményeket akkor is érdemes elkészíteni, ha nem vagyunk gyakorlottak a sütésben, mert lépésről lépésre követve mind sikerre vezet. Így az ünnepi asztalon biztosan lesz egy olyan desszert, amelyet mindenki örömmel választ majd.
1. Letti szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 25×35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1,5 ek kakaó
- 2 tk fahéj
- tojássárgája
- fél csomag sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 60 g darált dió
- 3 ek tejföl
Krém:
- 8 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 csomag vaníliás cukor
- 3,5 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg puha vaj
- (1 dl krémlikőr)
- 4 ek tejszín
Továbbá:
- 60g tejcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Erdei gyümölcsös krémes szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
A lapokhoz
- 500 g finomliszt
- 1 púpos mokkáskanál sütőpor
- tojás
- 80 g vaj
- 160 g tejföl
- 160 g cukor
A fehér krémhez
- 500 ml tej
- 100 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 70 g étkezési keményítő
- 200 g vaj
A gyümölcsös krémhez
- 450 g erdei gyümölcs (vagy málna, eper ízlés szerint)
- 100 g cukor
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
Díszítéshez
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Angelika álma recept
Hozzávalók:
Tészta hozzávalók:
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaópor
- tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
Krém hozzávalók:
- 1 liter tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- (opcionálisan: 1–2 evőkanál étolaj a csokoládé hígításához)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Tejszínes diós-mézes szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 6 evőkanál méz
- tojás
- 5 dkg vaj
- kb. 1 dl tej
- 10 dkg darált dió
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál szalalkáli
A krémhez:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 4 evőkanál méz
- 20 dkg vaj vagy margarin
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Mimóza szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
- tojássárgája
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja és leve
- szükség szerint tejföl
- csipet só
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 5 ek liszt
- 1 citrom leve és reszelt héja
Továbbá:
- baracklekvár a lap kenéséhez
A sütéshez:
- nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Mandulás szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
A tésztához:
- 600 g finomliszt
- 200 g vaj
- 250-300 g darált dió
- 200 g porcukor
- tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1-2 evőkanál tejföl (szükség szerint)
A krémhez
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 1,2 liter tej
- 250 g vaj
- 300-350 g porcukor (ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg mandula aroma
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Viktória szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 8 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 3 ek liszt
- 6 g sütőpor
- tojás felvert habja
Krémhez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 500 ml tej
- 1 cs tejszínes pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Hab a tetejére:
- tojásfehérje
- 2 ek baracklekvár
- 10 dkg cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Meggyes mézes krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 8 evőkanál méz
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 5 evőkanál tej
- 1,5 teáskanál szódabikarbóna
- tojás
Krém hozzávalók:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Meggyes réteg hozzávalók
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl meggylé (a befőtt leve)
- 1 üveg meggybefőtt
Csokimáz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl tejszín
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Lajcsi szelet mézes tésztával recept
Hozzávalók:
Hozzávalók
A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál méz
- 5 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
A vaníliás krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 l tej
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
A puncsos krémhez
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 0,5 l tej
- 12,5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
A csokimázhoz
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Vendégváró sütemény recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
A kakaós laphoz:
- 10 g szalalkáli
- 100 ml tej
- 50 g margarin
- 50 g cukor
- tojássárgája
- 350 g finomliszt
A piskótához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 ek cukor
- 7 ek finomliszt
- fél citrom leve
- csipetnyi sütőpor
A krémhez:
- 100 g liszt
- 500 ml tej
- 200 g vaj
- 200 g cukor
A tetejére:
- tojásfehérje
- 120 g cukor
- fél citrom leve
A csokimázhoz:
- 1 ek kakaópor
- 1 ek cukor
- 1 ek víz











