Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel

Dátum: 2025-09-11 / Írta: / Látták: /

Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, amiknek mély, gazdag íze van — mint a gesztenye, dió vagy karamella. Ebben a válogatásban 8 csodás torta-recepttel készültünk, a klasszikus Somlói‑tól az almás karamellán át a vaníliás‑csokis szirupos álomig. Minden torta testes textúrával, rétegezett krémmel és finom fűszerekkel dolgozik — olyan desszertek, amikkel nemcsak az ízérzékedet, hanem a hangulatodat is felmelegíted. Ha sütöd vagy csak roládra, szeletre vágod, ezekkel a receptekkel ünnep lesz minden falat. Válassz kedvedre, süss szépet – és élvezd az ősz édességeit!

  • 1. Almás-tiramisu torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Piskóta:

    • tojás
    • 100 g cukor
    • csipet só
    • 100 g finomliszt
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 50 ml eszpresszó (hideg)

    Almás töltelék:

    • 50 dkg alma
    • 1 teáskanál citromlé
    • 2 evőkanál vaníliás cukor
    • fahéj

    Krém:

    • 2 dl habtejszín
    • 15 dkg mascarpone
    • 2 evőkanál porcukor
    • kevés fahéj

    Díszítés:

    • alma szeletek
    • liofilizált málna
    • darált spekulatius keksz
    • spekulatius keksz darabok

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Hunyadi torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • tojás
    • 10 dkg porcukor
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 2 evőkanál barna rum
    • 7 dkg porcukor (a fehérjékhez)

    Töltelék:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 csomag zselatin fix
    • 10 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 ek olaj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Napóleon torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 400 g finomliszt (plusz amennyit felvesz még)
    • 300 g vaj vagy margarin
    • tojás
    • 0,5 teáskanál só
    • 1 evőkanál ecet
    • 1 dl víz

    Töltelék:

    • 4 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 g keményítő
    • 150 g cukor
    • 50 g vaníliás cukor
    • 100 g vaj
    • 2 dl tejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Vaníliás, csokiszirupos torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Piskóta:

    • tojás
    • 4 púpozott evőkanál liszt
    • 4 csapott evőkanál cukor

    Krém:

    • 40 g vaníliaízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 csipet vaníliaőrlemény vagy ½ vaníliarúd magjai
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 2-3 dl habtejszín

    Összeállításhoz:

    • 1 tubus Nesquik csokiszirup
    • étcsokoládécseppek

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Somlói torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Világos piskóta:

    • tojás
    • 1 evőkanál víz
    • 9 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 csipet sütőpor

    Kakaós piskóta:

    • 2 db L-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál víz
    • 9 dkg cukor
    • 9 dkg liszt
    • 1 dkg kakaópor
    • 1 csipet sütőpor

    Diós piskóta:

    • 2 db L-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál víz
    • 9 dkg cukor
    • 7 dkg liszt
    • 3 dkg dió
    • 1 csipet sütőpor

    Vaníliakrém:

    • 4 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás főzős pudingpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Szirup:

    • 2 dl víz
    • 10 dkg cukor
    • 1 evőkanál rum
    • ½ citrom reszelt héja
    • ½ narancs reszelt héja

    Csokoládéöntet:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 80 ml víz
    • 1 evőkanál rum

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Almás-sós karamellás torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 2 tk szódabikarbóna
    • 1 tk sütőpor
    • 1,5 teáskanál só
    • 2 tk fahéj
    • 1 tk szegfűbors
    • 1 tk szerecsendió
    • 340 g sótlan vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
    • 15 dkg barna cukor
    • 30 dkg kristálycukor
    • tojás
    • 710 g cukrozatlan almaszósz

    Sós karamellhez:

    • 30 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 2,4 dl tejszín
    • 3 ek víz
    • 2-4 nagy csipet só (ízlés szerint)

    Almás réteghez:

    • 3-4 alma
    • kevés víz
    • fahéj

    Vaníliás mascarpone habhoz:

    • 40 dkg tejszín
    • 50 dkg mascrpone
    • 10 dkg porcukor, ha a tejszín nem cukrozott
    • vaníliaőrlemény vagy paszta

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Diós sütőtöktorta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
    Alap:

    • 12 dkg zabkeksz
    • 5 dkg darált dió + 3 dkg a díszítéshez
    • 7 dkg olvasztott vaj

    Töltelék:

    • 50 dkg sütőtök (pucolva)
    • 10 dkg eritrit
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 tk vaníliakivonat
    • tojás
    • csipet só
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 ek étkezési keményítő

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Mogyorókrémes diótorta recept

    Hozzávalók:

    Piskótához:

    • tojás
    • 30 dkg cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 dkg fahéjas porcukor
    • 10 dkg durvára darált dió
    • 20 dkg liszt
    • 1/2 dl napraforgó olaj

    Krémhez:

    • 7 dkg vaníliaízű pudingpor
    • 4,5 dl tej
    • 25 dkg vaj
    • 15-20 dkg porcukor
    • 15 dkg darált törökmogyoró

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá