Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2024.11.04 hétfő

Dátum: 2024-11-04 / Írta: Budai István / Látták: /

A hétfői menü egyszerre friss, tápláló és izgalmas fogásokkal készül, amelyek tökéletesek az őszi szezonban. Kezdjük egy zellerkrémlevessel, amely finom, lágy ízével és selymes állagával igazi melengető fogás. A zeller fűszeres, karakteres ízét a krémes állag emeli ki, míg a hozzá kínált puha zsemlegombóc remekül kiegészíti a levest. Ez a fogás nemcsak finom, de a zeller vitaminokban gazdag, így tökéletesen elindítja a hetet.




  • A főételek közül két változatos fogás közül választhatunk. Az egyik a borban párolt sárgarépa-főzelék, amely különleges, aromás ízvilágot kínál. A sárgarépa természetes édességét a bor fanyarabb aromája tökéletesen kiegészíti, így egy olyan főzeléket kapunk, amely egyszerre laktató és különleges. Aki viszont valami könnyedebb, fehérjében gazdag fogásra vágyik, annak a mozzarellás-zöldséges pulykamell lehet a nyerő választás. A pulykamell és a friss zöldségek íze harmonikus egyveleget alkot a mozzarella krémes olvadtságával, így ez a fogás egészséges és ízletes választás lehet.

    Az ebédett egy édes, illatos desszerttel, a vaníliával töltött tekert mini kaláccsal zárjuk. Ez a finomság nemcsak látványos, de a puha, vaníliával töltött tésztája egyszerűen ellenállhatatlan. A mini kalácsok tökéletesen illenek egy családi ebéd lezárásaként, és a vanília finom illata betölti majd az egész konyhát.

    1. Zellerkrémleves zsemlegombóccal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 közepes zellergumó
    • 1 tk liszt (púpozott)
    • 1 citrom leve
    • 1 mk kristálycukor
    • 2 tk ételízesítő
    • só (ízlés szerint)
    • csipetnyi szerecsendió
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • 2 dl főzőtejszín
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 l víz

    Zsemlegombóchoz:

    • 2 szikkadt zsemle
    • 5 dkg füstölt kolbász
    • 1 dl tej
    • 2 csipet őrölt fekete bors
    • 1/2 kk só
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
    • 3 ek liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Sárgarépa főzelék borban párolva recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg sárgarépa
    • 1 csokor petrezselyem zöld
    • 2 ek zsír
    • 1 dl száraz rozé bor
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 3 ek finomliszt
    • 3 dl tej
    • ízlés szerint só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Mozzarellás-zöldséges pulykamell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • egy szelet pulykamellfilé (kb 10 dkg)
    • fél tasak mirelit finom főzelék keverék
    • egy paradicsom
    • 2-3 karika kápia paprika
    • só,bors
    • 10-12 dkg mozzarella
    • kakukkfű, lestyán, só, bors
    • egy evőkanál olívaolaj+ a tál kikenéséhez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Vaníliával töltött tekert mini kalács recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 45 dkg finomliszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 10 kk cukor
    • 1,5 dl étolaj
    • 2,5 dl tej

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 10 dkg vaj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek tej

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá