Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2024.10.25 péntek

Dátum: 2024-10-25 / Írta: Budai István / Látták: /

A pénteki menü különlegessége abban rejlik, hogy minden fogás egyszerre családias és ízletes, miközben egyszerűen elkészíthető, így tökéletes választás a hétvége előtti napra. A menü egy könnyed, mégis tápláló zöldborsólevessel indul, amely a friss, zöld ízeket hozza az asztalra. A zöldborsó édessége és a leves fűszeres alapja remek összhangot alkot, így ez az étel tökéletesen melengető kezdést ad a hűvösebb őszi napokhoz. A leves gyorsan elkészíthető, és szinte mindenki kedvence lehet, így ideális választás a hétköznapi ebédhez.




  • A főételnél két igazi klasszikus közül választhatunk. A cordon bleu mindig biztos siker: a ropogós bundában sült, sonkával és sajttal töltött hús omlós, és minden falatban gazdag ízeket kínál. Ez a fogás a családi ebédek egyik kedvence, és biztosan mindenki szívesen látja az asztalon. Ha valami édesebb ízvilágúra vágyunk, akkor a mézes-mustáros csirke lehet a tökéletes választás. A méz és a mustár keveréke pikáns-édes fűszerezést ad a szaftos csirkemellnek, amely egyszerűen elkészíthető, mégis különleges élményt nyújt. Ez a fogás a hét bármely napján megállja a helyét, hiszen gyors és finom, ugyanakkor a mézes íz egy kis extrát ad hozzá.

    Az étkezés lezárásaként egy igazi klasszikus desszertet, a császármorzsát ajánljuk, amely egyszerre könnyed és laktató.  Egyszerű, de mégis olyan ínycsiklandó, hogy a nap tökéletes zárása lesz.

    1. Borsóleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 500 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy üveges)
    • 4-5 sárgarépa
    • 2 petrezselyem
    • bors
    • ételízesítő
    • pirospaprika,
    • aprított petrezselyemzöld
    • 5 dkg vaj
    • 2 evőkanál rétesliszt
    • 1 fej vöröshagyma (héjastul)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Cordon bleu recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    A töltelékhez:

    • 8 szelet gépsonka
    • 4 szelet sajt
    • 2 ek vágott petrezselyemzöld

    A panírhoz:

    • 1 db nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 70 ml tej
    • ízlés szerint pici só
    • 1 ek aprított petrezselyemzöld
    • 6 dkg körüli liszt
    • 10 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • 5 dl étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Mézes-mustáros fűszeres csirke recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 egész csirke (kb. 1,5-2 kg-os)
    • 3 ek méz
    • 1,5 ek mustár
    • késhegynyi fehér bors + a zöldség szóráshoz is ennyi
    • 1 tk szárnyas fűszerkeverék, plusz kb még ennyi a szóráshoz
    • só ízlés szerint (kb én 1 ek – nyit használtam összesen)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 1 tv paprika
    • 250 g zöldségkeverék (mexikói vagy sima francia saláta alap)
    • fél doboz kukorica konzerv

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Császármorzsa recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 ek kristálycukor
    • 2,5 dl tej
    • 2 ek margarin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá