A főételek közül két különböző, mégis izgalmas tésztás fogás közül választhatunk. Az egyik a húsos rakott tészta, amely a kiadós, laktató ételek szerelmeseinek kedvence lesz. A rétegesen rakott tészta és hús íze tökéletesen harmonizál egymással, és egy gazdag, szaftos fogást eredményez, ami bármelyik ebéd vagy vacsora sztárja lehet. Ha viszont valami könnyedebb, mégis szezonális fogásra vágyunk, a sütőtök szószos tészta remek választás. Ez a fogás a sütőtök lágy ízére épít, amelyet egy krémes szószban keverünk el a tésztával, így egy gyorsan elkészíthető, de mégis különleges ételt kapunk.
Az étkezés lezárásaként pedig egy igazán nosztalgikus desszert, a diós gubafelfújt kerül terítékre. Ez a klasszikus magyar édesség a diós guba újragondolt, sütőben sült változata, amely kívül ropogós, belül pedig puha és édes. A diós ízvilág tökéletesen passzol az őszi hangulathoz, és garantáltan mindenki kedvence lesz, aki szereti a hagyományos magyar édességeket.
1. Sütőtök krémleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 50 g vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió
- gyömbér
- citromlé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Húsos rakott tészta recept
Hozzávalók:
- 80 dkg száraz tészta
- 1 kg sertés hús (dagadó, lapocka)
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 2 db vöröshagyma
- 3 db újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db közepes zellergumó
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl főzőtejszín
- 2 ek provanszi fűszerkeverék
- 20 dkg reszelt sajt
- só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Sütőtök szószos tészta recept
Hozzávalók:
- kb 40-45 dkg sütőtök
- 1 dl tejszín
- egy evőkanál felaprított póréhagyma
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint friss gyömbér karika (nálam 2 karika)
- 4-5 db friss zsálya levél
- csipet curry
- csipet szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl zöldségalaplé (vagy tartósítószer nélküli vegeta)
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 1 kocka medvesajt
- só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Diós gubafelfújt recept
Hozzávalók:
- 5 szikkadt kifli
- 4 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek xilit vagy cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 kk vaníliakivonat
Pudinghoz:
- 5 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 ek xilit vagy cukor
A tetejére:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- 1 ek porrá őrölt xilit
- 1 ek étkezési keményítő