Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2024.10.14. hétfő

Dátum: 2024-10-14 / Írta: Budai István / Látták: /

A hétfői menü különleges fogásokat hoz, amelyek egyszerre kínálnak hagyományos és modern ízvilágot. Az étkezést egy gazdag, fűszeres kolbászos csirkeragulevessel kezdjük, amely bőségesen tartalmaz zamatos kolbászdarabokat és szaftos csirkehúst. Ez a leves tökéletesen megalapozza a napot, különösen a hűvösebb őszi időszakban.




  • Főételként a sajtos mexikói fasírttekercs és a zöldbabfőzelék párosával folytatjuk. A fűszeres fasírttekercs olvadt sajttal és mexikói ízekkel gazdagítva igazi különlegesség, amely tökéletesen kiegészíti a krémes, hagyományos zöldbabfőzeléket. Ez a kombináció egyszerre kínál egy laktató és ízletes főételt, ahol a hús és a zöldség tökéletes egyensúlyban van.

    Aki még egy kis extra ízre vágyik, annak a gombás bundában sült csirkemell tökéletes választás. A ropogós bundába burkolt csirkemell és a gombás töltelék igazán ínycsiklandó élmény, amely egyaránt remekül illik a főzelék mellé, vagy akár önállóan is megállja a helyét.

    A desszerttel sem maradunk el: a Bounty golyó egy gyorsan elkészíthető, sütés nélküli édesség, amely a kókusz és csokoládé klasszikus párosával garantálja az étkezés édes lezárását.

    Leves: Kolbászos csirkeraguleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkemell
    • arasznyi füstölt kolbász
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 db újhagyma
    • 4 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 kisebb karfiol fele
    • kevés brokkoli
    • 1 bögre zöldborsó(üveges)
    • (kevés zöldbab is ha van)
    • petrezselyemlevél
    • 1/2 pritamin paprika(kockázva)
    • bors
    • pirospaprika
    • 2 db zöldségleves kocka
    • 4-5 ek olaj
    • 1 doboz főzőtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel A:  Sajtos-mexikói fasírttekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg darált sertéshús
    • 2 nagyobb nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpos kk só
    • 1 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 15 púpos ek zsemlemorzsa
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve a rudakat lekenni

    Töltelékhez:

    • 6-7 ek mexikói zöldségkeverék (zöldborsó, kukorica és paprika)
    • 10 dkg trappista sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főzelék: Zöldbabfőzelék recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg friss, zsenge zöldbab
    • 2 szál (új) sárgarépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kis csokor friss vagy 1 ek szárított petrezselyemzöld
    • 3 ek étolaj
    • 2 babérlevél
    • 2 tk ételízesítő

    Habaráshoz:

    • 1 kis doboz tejföl (150 g)
    • 1 nagy ek étkezési keményítő
    • 1 nagy tk fűszerpaprika
    • 1 tk ecet
    • kevés víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel B:  Gombás bundában sült csirkemell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell filé
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vargánya gomba
    • 1 csokor medvehagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 3 dl napraforgó olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Desszert:  Bounty golyó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 200 g kókuszreszelék
    • 100 g porcukor
    • 100 g tejpor
    • kb 150 ml tejszín (30 %-os, nem verjük fel)

    Bevonat:

    • 200 g étcsokoládé
    • 2 evőkanál olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá