Főételként a sajtos mexikói fasírttekercs és a zöldbabfőzelék párosával folytatjuk. A fűszeres fasírttekercs olvadt sajttal és mexikói ízekkel gazdagítva igazi különlegesség, amely tökéletesen kiegészíti a krémes, hagyományos zöldbabfőzeléket. Ez a kombináció egyszerre kínál egy laktató és ízletes főételt, ahol a hús és a zöldség tökéletes egyensúlyban van.
Aki még egy kis extra ízre vágyik, annak a gombás bundában sült csirkemell tökéletes választás. A ropogós bundába burkolt csirkemell és a gombás töltelék igazán ínycsiklandó élmény, amely egyaránt remekül illik a főzelék mellé, vagy akár önállóan is megállja a helyét.
A desszerttel sem maradunk el: a Bounty golyó egy gyorsan elkészíthető, sütés nélküli édesség, amely a kókusz és csokoládé klasszikus párosával garantálja az étkezés édes lezárását.
Leves: Kolbászos csirkeraguleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- arasznyi füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db újhagyma
- 4 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb karfiol fele
- kevés brokkoli
- 1 bögre zöldborsó(üveges)
- (kevés zöldbab is ha van)
- petrezselyemlevél
- 1/2 pritamin paprika(kockázva)
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 db zöldségleves kocka
- 4-5 ek olaj
- 1 doboz főzőtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Sajtos-mexikói fasírttekercs recept
Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 6-7 ek mexikói zöldségkeverék (zöldborsó, kukorica és paprika)
- 10 dkg trappista sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főzelék: Zöldbabfőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg friss, zsenge zöldbab
- 2 szál (új) sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss vagy 1 ek szárított petrezselyemzöld
- 3 ek étolaj
- 2 babérlevél
- 2 tk ételízesítő
Habaráshoz:
- 1 kis doboz tejföl (150 g)
- 1 nagy ek étkezési keményítő
- 1 nagy tk fűszerpaprika
- 1 tk ecet
- kevés víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Gombás bundában sült csirkemell recept
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vargánya gomba
- 1 csokor medvehagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 dl napraforgó olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Bounty golyó recept
Hozzávalók:
- 200 g kókuszreszelék
- 100 g porcukor
- 100 g tejpor
- kb 150 ml tejszín (30 %-os, nem verjük fel)
Bevonat:
- 200 g étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj