Leves: Makói savanyú vágott leves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 0,5-1 kg burgonya
- 2 tk mustár
- 2 közepes babérlevél
- pirospaprika
- olaj
- só
- bors
- őrölt kömény
- 1 kisebb tv paprika
- 1 paradicsom
- 4 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tejföl
- 1-2 gulyás-, vagy pörkölt kocka (opcionális)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Csirkesült barackos-rukkolás bulgursalátával recept
Hozzávalók:
- csirkemell
- só, bors
- olaj
- vaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2-3 ág lestyán
Barackos-rukkolás bulgursaláthoz:
- 100 g bulgur
- 100 g rukkola vagy másmilyen saláta
- 2 őszibarack
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 100 g sajt (mozzarella vagy feta)
- 4 tk olívaolaj
- 4 tk almaecet
- 2 tk balzsamecet
- néhány csepp citromlé
- só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Húsgombóccal rakott karfiol recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 10 dkg rizs
- 50 dkg darált pulykahús
- 1 csomag tejszínes-fokhagymás csirke alap
- 500 ml főzőtejszín
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors, vegeta, fokhagymapor
- ízlés szerint petrezselyemzöld
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Szilvás clafoutis recept
Hozzávalók:
- 2 dl főzőtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál kristálycukor
- 5 púpozott evőkanál liszt
- 1 dl tej
Továbbá:
- 20-30 szem szilva negyedelve vagy felezve és magozva
- vaj
- cukor
- porcukor