Aperitif: Fűszeres gyömbértea
Hozzávalók:
- 1 liter víz
- egy darabka friss gyömbér, közepes vastagságú 7-8 cm hosszú
- 1 egész fahéj
- 12 szem szegfűszeg
- 1 karika citrom
- 3 ek méz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Leves A: Gombás lazacleves tejszínnel
Hozzávalók:
- egy kicsi szál póréhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 25 dkg gomba
- 2 szál szárzeller
- kb 50 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 40 dkg lazacfilé
- 2 babérlevél
- kapor, só, bors ízlés szerint
- 1,5 l zöldségalaplé
- 1 lime leve
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Leves B: Sertésraguleves
Hozzávalók:
- 25 dkg sertéslapocka vagy comb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1/2 fej zellergumó
- 1/2 fej karalábé
- 7-8 db kelbimbó
- 5-6 db karfiol rózsa
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Főétel: Baconos csirketorta
Hozzávalók:
- 4 nagyobb csirkemell filé
- 2 ek finomliszt
- 4 tojás
- 2 ek tejföl
- só, bors
- 1 ek csirke fűszerkeverék
- 400 g reszelt sajt
- kb 400 g szeletelt bacon
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Saláta: Franciasaláta őzgerincben
Hozzávalók:
- kb 0,5 kg franciasaláta zöldségkeverék
- 2 db nagy pohár tejföl
- 1 evőkanál citromlé
- só, bors
- 5 tojás
- 20 g étkezési zselatin
- 5 evőkanál majonéz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Desszert: Hókifli nagyi lekvárjával
Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- tejföl (2 dl-nél nem több)
- pici só