A mai nap:
Június 21. kedd, Alajos és Leila napja.
Leves: Minestrone leves
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 1 szál fehérrépa
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 10 dkg paradicsomsűrítmény
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1,5 l alaplé
- 5 dkg spagetti
- 1 cukkíni
- 2-3 zellerszár
- 1 kis fej karalábé
- 1-2 ek apróra vágott metélőhagyma
- apróra vágott petrezselyem
- só, bors
- reszelt parmezán
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Karfiol pizza
Hozzávalók:
- 25 dkg nyers karfiol
- 125 g light mozzarella
- 2 tojás
- só, bors, oregánó
- ízlés szerint pizzaszósz vagy ízesített sürített paradicsom
- sonka
- paradicsom
- sajt
- ki mit szeretne még
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Kukorica főzelék
Hozzávalók:
- 50 dkg kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
- 1 csokor petrezselyem
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel C: Pulykahúsos zabpehely fasírt
Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús (nálam pulyka)
- 10 dkg GM zabpehely
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk só
- bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Barackos joghurttorta
Hozzávalók:
- 30 dkg édes keksz
- 15 dkg vaj
- 4 db sárgabarackos joghurt (4×125 g-os)
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 4 dl habtejszín
- 15 gramm porzselatin + 1 dl víz
- 6 felezett őszibarackbefőtt
- 1 kiwi (a díszítéshez)
- 1 cs színtelen tortazselé (a tetejére)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»