A mai nap:
Március 9. kedd, Franciska napja.
Leves: Favágó leves
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéshús
- 1 gombakonzerv
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 3 ek sűrített paradicsom
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Háromsajtos-tarjás pennerakkottas
Hozzávalók:
- 25 dkg penne tészta
- 15 dkg füstölt-főtt tarja
- 2 dl tejszín
- 1 tömlős sajtkrém (100g, zöldfűszeres)
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 0,5 kk só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Zöldséges sertéstokány
Hozzávalók:
- kb 50 dkg sertéscomb
- 15 dkg zöldborsó
- 20 dkg vegyes zöldség (karfiol, brokkoli és répa nálunk)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 ek finomliszt
- 1 tk (füstölt) pirospaprika
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 tk őrölt bors
- 2 tk só
- 5-6 dl víz
- kevés olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Csoda krémes
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 150 g kristálycukor
- 125 g olvasztott vaj
- 115 g liszt
- 500 ml langyos tej
- 1 vaníliarúd kikapart belseje (vagy 1 teáskanál vaníliakivonat )